Oostenrijkse Lech maakt zich klaar voor komst Oranjes

Oostenrijkse Lech maakt zich klaar voor komst Oranjes

In Oostenrijk maken ze zich klaar voor de komst van de Oranjes in de plaats Lech. Het Nederlandse koninklijke gezin zal daar, zoals gebruikelijk, hun wintersportvakantie doorbrengen. De familie komt daar al ruim zestig jaar.

Er is ook gelijk wat goed nieuws voor het gezin te melden. De afgelopen dagen heeft het er flink gesneeuwd op de pistes van het skioord. Dus wanneer ze op de latten staan kunnen ze gebruik maken van al het verse sneeuw dat er nu ligt.

Volgende week dinsdag is er dan ook het traditionele fotomoment, waarbij het koninklijke gezin op de foto zal gaan voor de pers. RTL Boulevard zal daar dit jaar niet bij zijn. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft als ‘straf’ de journalisten van Boulevard van het evenement uitgesloten. Dit vanwege de uitzending afgelopen januari waarbij een foto werd getoond die door het paleis wordt besteld als privé. Daar moet Boulevard nu voor boeten.

De foto betrof een opname van de kerstmusical in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daar deed prinses Amalia mee en een deel van de familie was daar eveneens aanwezig. De RVD had over het hele gebeuren het volgende te zeggen: “Het tonen van de beeldopname is ons inziens een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de koning en zijn gezin.”

In 2015 mocht de krant De Telegraaf er ook al niet meer bij zijn, en dit zelfs op het laatste moment, omdat de krant twee dagen voor de fotosessie een foto had geplaatst van een skiende prinses Beatrix in Lech. Volgens de afspraken die er met de pers zijn gemaakt is dit absoluut niet toegestaan. Voorwaarde voor deelname aan het fotomoment is dat je de koninklijke familie buiten het bekende fotomoment met rust laat. Aan die voorwaarde werd toen niet voldaan.

Beeld: Pixabay.com

Lees meer over:
oostenrijk lech oranjes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties