Iemand nog een wijntje? Nonnen in Oosterhout zitten met wijnoverschot van 20.000 flessen

Iemand nog een wijntje? Nonnen in Oosterhout zitten met wijnoverschot van 20.000 flessen

Het is een niet alledaags probleem. De nonnen van de Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal Oosterhout zitten met een massaal overschot aan wijn. Jawel, 20.000 flessen zelfs.

Het gaat om een groot gedeelte van de wijn die ze jaarlijks produceren. KLM zou dit alles afnemen maar dat plan gooit nu roet in het eten met de coronacrisis als boosdoener. Gelukkig hoeven de nonnen niet te vrezen dat alles door de schoorsteen gespoeld gaat worden. Via 'Breda Maakt Mij Blij' kunnen Brabanders de wijn nu aanschaffen, en mooie bijkomstigheid: het geld gaat naar de nonnen.

Thibaud en Frank, de heren achter ‘Breda Maakt Mij Blij’ ondernamen actie. Geïnteresseerd? Dan kun je nu ook een fles wijn kopen. We hebben in een paar uur tijd al honderd bestellingen, echt een vliegende start. Sommige mensen bestellen één fles, andere meerdere dozen. In september worden de druiven voor het nieuwe wijnseizoen geoogst, dan gaan we met vrijwilligers ook helpen oosten. Er wonen veertien nonnen, die kunnen dat niet alleen.”

Proost!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties