Actrice Hannah Hoekstra draagt Zwarte Piet is racisme t-shirt tijdens Uitblinkerslunch

Actrice Hannah Hoekstra draagt Zwarte Piet is racisme t-shirt tijdens Uitblinkerslunch

Actrice Hannah Hoekstra was dinsdag aanwezig als een van de genodigden tijdens de Uitblinkerslunch met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze trok vrijwel direct de aandacht met een opvallende trui die zij had aangetrokken.

De 33-jarige actrice was te zien in een zwarte outfit. In witte letters was de zin Zwarte Piet is racisme te lezen op haar trui.

Dit resulteerde in een storm van kritiek op sociale media, omdat velen vinden dat het alles behalve de juiste gelegenheid is om een politiek statement uit te dragen.

De lunchgasten hebben allemaal recent een prijs of onderscheiding ontvangen in hun werkgebied. Daardoor zijn ze ontvangen voor de Uitblinkerslunch, om nog even extra in de spotlight te mogen staan. Vanwege de coronamaatregelen zag de lunch er dit keer anders uit dan normaal. De genodigden lunchten netjes op 1,5 meter afstand van elkaar aan verschillende tafels.

Beeld: RickEversRoyal | Twitter

Lees meer over:
zwarte piet koninklijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer