17-jarige jongen is rijbewijs binnen een dag alweer kwijt

17-jarige jongen is rijbewijs binnen een dag alweer kwijt

Een 17-jarige bestuurder heeft maar weinig rijplezier gehad. Afgelopen dinsdag wist hij te slagen voor zijn rijexamen, maar het in bezit hebben van zijn rijbewijs was maar van korte duur. Binnen een dag kon hij zijn pasje alweer inleveren, nadat de politie in Arnhem hem staande hield wegens te hard rijden.

De man bestuurder had zijn rijbewijs net opgehaald in het gemeentehuis. Hij bleek 105 kilometer per uur op een weg te rijden waar maar 50 kilometer per uur is toegestaan. Waar hij ook in overtreding ging, is door alleen te rijden. Op zijn leeftijd is het verplicht om met een begeleider in de auto te zitten.

"Behalve dat het gevaarlijk is om zo hard te rijden is het natuurlijk ook mega zonde", zegt de politie tegen Omroep Gelderland. "Een aantal maanden dure rijlessen nemen en dan binnen een week het rijbewijs alweer kwijtraken. Hopelijk is dit een wijze les geweest."

Beeld: Crazy.Martijn | Flickr

Lees meer over:
rijbewijs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer