Uitbraak van Coronavirus kan mogelijk release van iPhone 12 vertragen

Uitbraak van Coronavirus kan mogelijk release van iPhone 12 vertragen

Het heeft veel gevolgen: het uitbreken van het snel om zich heen slaande Coronavirus afkomstig uit China. Nu dat het aantal bekende besmettingen zo een 81.000 mensen betreft, en meer dan 2.700 doden telt, hebben veel landen strikte reisbeperkingen ingevoerd.

Niet alleen kent het virus veel gevolgen voor de gezondheid, het raakt ook veel economieën wereldwijd. Zo zorgt het er voor dat de release van de nieuwe iPhone 12 van Apple mogelijk zal worden uitgesteld. Dit vanwege de aanhoudende Wuhan-coronavirus epidemie waarmee China wordt geconfronteerd, zo liet persbureau Reuters weten.

De bedoeling is dat Apple de nieuwe iPhone aankomende september zal uitbrengen, terwijl de productie aankomende zomer zou moeten beginnen. Mits de in China gevestigde contract fabrikanten daar ook klaar voor zijn. In verband met de toenemende crisissituatie van het virus dat momenteel in China flink aan het huishouden is, ziet het er naar uit dat er mogelijke vertragingen op komst zijn zo laten tech-experts in hun verklaringen weten. Dit heeft te maken met de verplichte quarantine van vele fabrieksmedewerkers alsook de reisbeperkingen, wat weer gevolgen heeft voor de productie.

Apple, ’s werelds grootste technologiebedrijf qua omzet, verspreidde vorige week al een waarschuwing dat mogelijk wereldwijd tekorten kunnen ontstaan op iPhone-benodigdheden vanwege de beperkte productie in China. Het bedrijf liet weten aan beleggers dat het zeer onwaarschijnlijk zou zijn dat de omzetdoelstellingen voor het eerste kwartaal van dit jaar zouden worden behaald.

Ingenieurs van Apple werken normaal gesproken samen met medewerkers van Foxconn in China, ’s werelds grootste elektronica fabrikant en de primaire fabrikant van iPhones en verwante producten. Het gaat dan om het assembleren, testen en repareren van deze producten.

Een voormalig medewerker zegt: “Ze hebben mogelijk een assemblagelijn waar ze dingen uitproberen.” “Zijn de ingenieurs van Apple samen met de ingenieurs van Foxconn? Dan boeken ze vooruitgang. Maar als hier geen sprake van is, als ze in quarantine zitten, dan zien de vooruitzichten er mogelijk niet zo goed uit.”

Ingenieurs van Apple werken normaliter samen met Foxconn personeel in de periode van maart en april tot juni, wanneer de productie begint.

Niet alleen Apple heeft onder het virus te lijden. Zo sloot concurrent Samsung eerder al fabrieken in Zuid-Korea. Ook de beurzen hebben flinke klappen te verduren. Zo verloor de AEX deze week 10 procent. Op Wall Street noteren Dow Jones en de technologie-index Nasdaq meer dan 2 procent lager.

Beeld: Pixabay.com

Lees meer over:
coronavirus china apple

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties