Ongelooflijk! Grootste transactie met Bitcoin ooit

Ongelooflijk! Grootste transactie met Bitcoin ooit

Het Bitcoin-netwerk heeft recent de grootste transactie sinds zijn bestaan gezien. Een anonieme houder verrichtte een transactie waar meer dan 88.857 Bitcoin mee was gemoeid, ter waarde van ongeveer 1.15 miljard Amerikaanse Dollar.

De transactie brak daarmee alle records, want niet eerder werd er zoveel verzonden. De transactie werd opgesplitst in twee rondes. De uiteindelijke kosten om het over te maken? Een luttele 0.00027847 BTC, omgerekend $3.66. Niet veel, voor zo’n immense transactie. Blockchain-tracker Whale Alert is het geld afkomstig van een Xapo-account, aangenomen wordt dat dit geld toebehoort aan een in de VS gevestigde beurs, meldt Cointelegraph.

Het betreft een verplaatsing vanuit een anonieme portemonnee, dus zeker weten zal men het nooit. Het is de grootste ‘beweging’ ooit op basis van de huidige fiatwaarde. Het vorige record werd gevestigd in april, toen de Bitfinex-beurs 161.500 BTC verplaatste met een waarde van bijna 1.1 miljard aan Amerikaanse dollars op dat moment.

Beide transacties zijn echter niet de grootste in termen van het totale aantal verplaatste digitale activa. Het record is nog steeds in handen van de inmiddels ter ziele gegane cryptocurrency-exchange Mt. Gox, dat in 2011 550.000 BTC verhuisde. De operatie was op dat moment $1.32 miljoen waard, maar zou tegen de huidige wisselkoers meer dan $7 miljard bedragen.

Beeld: Pixabay

Lees meer over:
geld online

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties