La Place sluit kwart van vestigingen, honderden banen staan op het spel

La Place sluit kwart van vestigingen, honderden banen staan op het spel

Jumbo gaat circa een kwart van de filialen van restaurantketen La Place sluiten. Dat bevestigt het supermarktbedrijf, welke eigenaar is van La Place, naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

De betreffende vestigingen zouden in het nieuwe concept niet rendabel zijn en daardoor wordt de formule aangepast.

Door de sluiting van de filialen staan nu mogelijk 480 banen op het spel. Jumbo zal zijn best doen zoveel mogelijk zijn best doen om gedwongen geslagen te voorkomen, zo laat de supermarktketen weten. Ze gaan zoveel mogelijk banen proberen te behouden, en medewerkers functies binnen andere filialen van La Place of Jumbo-vestigingen aanbieden.

Naar verwachting worden circa 100 filialen gesloten. Daarbij gaat het om zowel zaken in de binnensteden en winkelcentra als langs de snelwegen. Het personeel is inmiddels op de hoogte gebracht. Moederbedrijf Jumbo maakte miljoenen euro verlies door de coronacrisis, wat resulteerde in gedwongen sluiting van de restaurants.

Beeld: Tripadvisor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties