Jort Kelder: “Het is tijd om na te denken over het einde van de lockdown”

Jort Kelder: “Het is tijd om na te denken over het einde van de lockdown”

Jort Kelder is ondanks, de kritiek die hij van alle kanten kreeg, voorstander van het versoepelen van de huidige dystopische maatregelen die ons land in zijn greep houden.

Als het gaat over de economische gevolgen van de corona-lockdown zegt Kelder: “Als we de economie niet snel aanslingeren, houdt onze welvaart heel snel op.” Een terecht punt, want in het tweede kwartaal van dit jaar hadden we te maken met een economische krimp van bijna 10%. De vraag die dan ook gesteld mag worden; hoe lang houden ondernemers dit nog vol?

Het is vooral het debat dat Kelder graag op gang wil brengen. Staan de maatregelen wel in verhouding tot de sociale en economische gevolgen? Het is een verfrissend geluid in een kudde van ja-knikkers en doemdenkers. Kelder wenst dan ook dat we de komende tijd kijken naar de mogelijkheid tot afschalen van de maatregelen in zijn huidige vorm.

Beeld: Schermafbeelding NPO 1 | Youtube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties