ABN AMRO: huizenprijzen volgend jaar met twee procent omlaag

ABN AMRO:  huizenprijzen volgend jaar met twee procent omlaag

Volgend jaar zullen de huizenprijzen met 2 procent dalen onder druk van de afzwakkende economie die is ontstaan door de coronacrisis. Dat schrijft de Nederlandse bank AMRO in een rapport die het publiceerde in een rapport over de huizenmarkt. De bank verwacht dat dit jaar nog de huizenprijzen zullen stijgen met 6 procent, mede aangejaagd door lage rente en een hardnekkig woningtekort.

ABN AMRO zegt dat het onvermijdelijk is dat huizenmarkt last zal gaan ondervinden van de krimpende economie en de werkloosheid die aan het oplopen is. Volgens de bank is het aantal te koop staande woningen gestegen. Doorstromers willen vanwege de onzekerheid over de economie meer dan eerst hun eigen huis verkopen, voordat ze dan een nieuwe aanschaffen.

De bank verwacht een daling van het aantal transacties van dit jaar met 5 procent, en volgend jaar zelfs 10 procent. Daarbij is een bijkomstigheid dat het aantal transacties de eerste vijf maanden van dit jaar wel hoger lag dan ABN zelf had ingeschat. Woordvoerder Philip Bokeloh van de ABN zegt: "We gingen ervan uit dat de fysieke beperkingen van de lockdown een rem zouden zetten op de woningbezichtigingen en aankopen en dat de zorg ove de economie mensen voorzichtiger zouden maken. Dat was echter niet het geval."

Beeld: Wikimedia Commons

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer