Wetenschappers op zoek naar vrijwilligers die ze mogen besmetten met het coronavirus

Wetenschappers op zoek naar vrijwilligers die ze mogen besmetten met het coronavirus

Britse wetenschappers zijn op zoek naar een aantal vrijwilligers die besmet mogen worden met het coronavirus in het kader van een onderzoek. De focus van dat onderzoek ligt op het nieuwe coronavirus, Covid-19, die ze willen gaan verslaan met behulp van een bijpassend vaccin.

Het is uiteraard een ongebruikelijke vacature die het Queen Mary BioEnterprises Innovation Centre (een laboratorium die zich bevindt in het oosten van Londen) onlangs publiceerde. Het laboratorium is namelijk op zoek naar 24 proefpersonen die zich vrijwillig laten besmetten met twee varianten van het nieuwe coronavirus: 229Een OC43. Deze varianten zijn twee milde, of humane zoals dat heet, coronavirussen die onder meer voor een neusverkoudheid zorgen. Als beloning voor het onderzoek krijgen vrijwilligers 3500 pond, dat is iets meer dan 4000 Euro. Dit lieten verschillende Britse media weten.

De proefpersonen worden zowel ziek gemaakt als in quarantaine geplaatst. Dit gebeurt op een plek die ‘FluCamp’,oftewel ‘Griep Kamp’ heet. De naam klinkt vrolijker dan het is, hier worden immers geen vrolijke herinneringen gemaakt. De deelnemers moeten een strikt regime volgen. Ze mogen niet sporten en er mag geen contact met de buitenwereld gemaakt worden.

Het is niet zo dat het makkelijk cashen is, er komt namelijk wel een heleboel bij kijken. Twee weken lang regelmatige bezoekjes van doktoren, medicatie innemen en ook nog een heleboel testen. Om de tijd goed door te komen mogen de vrijwilligers wel dingen doen zoals tv kijken, boeken lezen en spelletjes spelen. En wie weet dragen de proefkonijnen ook nog bij aan de ontwikkeling van een anti-vaccin wat natuurlijk een hele mooie uitkomst zou zijn.

Er komt een heleboel bij kijken om een passend anti-vaccin te ontwikkelen. Onderzoekers zijn momenteel druk bezig met het ontwikkelen van vaccins. Het volgende stadium is dat ze dan op dieren getest moeten worden. Als dat goed gaat kunnen ze ook weer op mensen getest worden, wat nu aan het gebeuren is.

Mochten de wetenschappers het voor elkaar willen krijgen om voor de Kerstmis een passend vaccin te hebben ontwikkeld, dan wacht er nog steeds een boel loodzware taken om het uiteindelijk in massa te kunnen produceren.

Realistisch gezien zou pas in het midden van het aankomende jaar een passend anti-vaccin klaar kunnen zijn. Er zijn geen garanties dat alles soepel zal verlopen en alles gebeurt op een ongekend tijdschema. Het is belangrijk om te beseffen dat er momenteel vier verschillende coronavirussen zijn die in mensen circuleren. Ze veroorzaken onder andere verkoudheid. Voor geen enkel virus is op dit moment nog een vaccinatie beschikbaar. Echter wordt hier hard aan gewerkt.

Beeld: Pixabay

Lees meer over:
coronavirus onderzoek virus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties