Verenigde Staten begint met toelaten van asielzoekers die eerst werden tegengehouden door Trump

Verenigde Staten begint met toelaten van asielzoekers die eerst werden tegengehouden door Trump

President Joe Biden beloofde tijdens zijn campagne om het Trump-beleid, bekend als de Migrant Protection Protocols (MPP), onmiddellijk te herroepen. Onder het programma werd aan meer dan 65.000 niet-Mexicaanse asielzoekers de toegang geweigerd en in afwachting van hoorzittingen de grens overgestuurd. De meesten keerden naar huis terug, maar sommigen bleven in Mexico in soms erbarmelijke of gevaarlijke omstandigheden, kwetsbaar voor ontvoering en ander geweld.

Nu mogen ze de Verenigde Staten binnen om te wachten tot hun aanvraag wordt behandeld door immigratierechtbanken. De inspanning zal langzaam beginnen, met slechts een beperkt aantal mensen dat vrijdag wordt toegelaten in de haven van binnenkomst in San Ysidro, Californië.

Volgens een woordvoerster van het Amerikaanse Department of Homeland Security zal het de komende week uitbreiden naar twee extra toegangspoorten in Texas, waaronder een nabij een migrantenkamp in Matamoros, Mexico.

De administratie schat dat slechts 25.000 mensen van de meer dan 65.000 die bij MPP zijn ingeschreven nog steeds actieve immigratiezaken hebben en dat ze die groep vrijdag zullen gaan behandelen. Maar het heeft gewaarschuwd dat de inspanningen tijd zullen vergen.

Lees verder bij de bron: https://www.newsmax.com/newsfront/us-asylum-seekers/2021/02/19/id/1010677/

LEES OOK: Zie Foto’s: Gordon koopt dit nieuwe penthouse in Laren voor een miljoen Euro

Beeld: Julein Harnis | CC BY-SA 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties