Ruim 9000 medische professionals bekritiseren de lockdowns en dringen aan op een terugkeer naar het normale leven

Ruim 9000 medische professionals bekritiseren de lockdowns en dringen aan op een terugkeer naar het normale leven

In de Verenigde Staten hebben meer dan 9000 medische professionals een verklaring ondertekend waarin zij kenbaar maken zich zorgen te maken over de fysieke en mentale gevolgen van het huidige COVID-19 beleid.

De ondertekenaars tekenden een verklaring genaamd de Great Barrington Declaration. In de verklaring valt te lezen dat men het van belang acht groeps-immuniteit te bereiken, en hen die met een minimaal risico op overlijden te maken hebben een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. Daarmee zouden zij eveneens een immuniteit tegen het virus opbouwen terwijl degenen die wel te maken hebben met een hoger risico op gezondheidsklachten beter worden beschermd. Dit kan worden aangeduid als gerichte bescherming.

Voor de kwetsbaren die een hoger risico lopen op het oplopen van COVID-19 moeten de huidige procedures in stand worden gehouden. Te denken aan verplegend personeel, bezoekers van verpleeghuizern en bezorgers van artikelen (bij online bestellingen o.a.) en hen die familieleden en kennissen buitenhuis ontmoeten testen wanneer nodig.

Voor hen die minder kwetsbaar zijn moet het gewone leven weer terugkeren, met behoud van belangrijke basishygiëne zoals het huis thuisblijven bij ziek zijn, en het veelvuldig wassen van de handen.

In de verklaring wordt benadrukt dat een lockdown-beleid zorgt voor een vergroot risico op hart- en vaatziekten, minder kankerscreeningen en bovendien een verslechtering van de geestelijke gezondheid. Ook benadrukt het dat het van school houden van kinderen “een groot onrecht” is, omdat voor hen “COVID-19 minder gevaarlijk is dan veel andere gevaarten, waaronder de griep”.

Meer dan 87.000 personen ondertekenden de verklaring tot nu toe. Volgens drie mede-oprichters van de verklaring hebben elk onlangs het Witte Huis van adviezen voorzien bij het doorlopen van de volgende fasen van de pandemie.

Bron(nen): Lifesitenews | Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties