Pedofielenalert! Basisschooldirecteur keek verkrachtingvideo's van minderjarigen

Pedofielenalert! Basisschooldirecteur keek verkrachtingvideo's van minderjarigen

Bovenstaande afbeelding is een rustige basisschool waar de 30-jarige Engelse Richard Swinnerton werkzaam was als basisschooldirecteur. Een functie met een grote verantwoordelijkheid die hij vreselijk geschonden heeft.

Swinnerton, woonachtig in de Engelse plaats Middlesbrough heeft toegegeven video’s van seksueel misbruik van kinderen gekeken te hebben op het zogeheten dark web. In mei werd hij hiervoor gearresteerd. Maar liefst twee jaar lang maakte hij zich schuldig aan het kijken van video’s die het daglicht niet kunnen verdragen. Video’s waarbij minderjarigen seksueel misbruikt werden.

Alsof dat al niet ernstig genoeg was troffen agenten ook nog eens 87 misbruikvideo’s op zijn laptop aan. Swinnerton maakte gebruik van speciale software om zichzelf in te kunnen dekken en zodoende gebruik te kunnen maken vna het darkweb.

Het moet nog blijken of Swinnerton ook mogelijk kinderen fysiek heeft misbruikt. De aanklager laat weten dat daar tot nu toe nog geen bewijs voor is. De school waar Swinnerton als directeur werkzaam was laat in een verklaring weten ‘dankbaar te zijn voor de steun van de ouders’ en verzekert hen dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen altijd voorop staat.

Beeld: Google Streetview

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties