Ontsnappingspogingen door ongeveer honderd mensen in quarantaineflat Duitsland

Ontsnappingspogingen door ongeveer honderd mensen in quarantaineflat Duitsland

De politie in het Duitse Göttingen had afgelopen weekend veel moeite met het handhaven van een opgelegde quarantaine van een compleet flatgebouw. In het gebouw worden ongeveer 700 mensen geïsoleerd nadat bij bijna 120 bewoners het coronavirus werd vastgesteld.

Daardoor bepaalde de Duitse gemeente afgelopen donderdag dat alle bewoners van het flatgebouw verplicht in quarantaine moesten om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Het gaat om een groot flatgebouw dat maarliefst achttien verdiepingen telt, aan de noordelijke rand van de binnenstad. Daar was al eerder een corona-uitbraak geweest. Volgen de autoriteiten hebben leden van meerdere huishoudens tijdens een aantal feesten de opgelegde regels overtreden.

Duitse lokale media weten te melden dat afgelopen zaterdag ongeveer honderd bewoners uit probeerden te breken. Ze probeerden door het hek dat rondom het pand is gezet heen te komen, en raakten tijdens deze poging ook slaags met de politie. Enkele politiemensen raakten daardoor gewond. De politie werd vervolgens bekogeld met metaal en vuurwerk. In de loop van de avond keerde de rust weer terug.

Beeld: Tim Reckmann | CC BY 2.0 | Flickr

Lees meer over:
Duitsland politie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties