Man overleeft coronavirus nauwelijks, krijgt ziekenhuisrekening van 1 miljoen

Man overleeft coronavirus nauwelijks, krijgt ziekenhuisrekening van 1 miljoen

Een 70-jarige man uit Seattle (Verenigde Staten) die twee maanden geleden in een ziekenhuis in Issaquah, Washington werd opgenomen, wordt beschouwd als de langst in het ziekenhuis opgenomen COVID-19-patiënt in de VS. Hij vocht tegen de ziekte, en kwam er tegen alle verwachtingen in ook nog eens gezond bovenop. Terwijl het overlevingsverhaal van Michael Flor werd gevierd door lokale en nationale media na zijn recente ontslag en toegejuicht werd door medisch personeel, wachtte een nieuw soort schok voor de man.

Hij werd gedurende zijn ziektebed voortdurend bijgewoond door verpleegkundigen en artsen, aan het einde waardoor hij ook wel eens voor de grap 'het wonder' werd genoemd. Hij kwam op 4 maart het ziekenhuis binnen en had vier weken op een beademingsapparaat gezeten.Dat is een stevige tijd.

Maar The Seattle Times geeft aan dat zijn gezondheid bijna een nieuwe klap kreeg bij het verlaten van het ziekenhuis en het zien van de enorme rekening van meer dan een miljoen dollar. Daar waar je in Nederland geen kosten hoeft te maken bij het hebben van een zorgverzekering, ligt dat in de VS helaas wat lastiger.

Zijn hart faalde (letterlijk) bijna voor een tweede keer toen hij de rekening voor zijn gezondheidszorg kreeg. "Ik opende het en zei" heilige [piep]! "," Zegt Flor.

De totaalprijs voor zijn gevecht tegen het coronavirus: $ 1,1 miljoen. $ 1.122.501,04 om precies te zijn. Alles in één factuur dat meer op een boek lijkt, omdat het tot 181 pagina's telt.

In totaal omvatte de bijna 200 pagina's tellende factuur 3.000 afzonderlijke gespecificeerde kosten, tegen een tarief van ongeveer 50 per dag, in wat waarschijnlijk een record is voor het ziekenhuissysteem in Seattle.

Het geeft een idee van waar vele duizenden andere geïnfecteerde patiënten op middellange tot lange termijn mee te maken krijgen bij ontslag, op een moment dat het aantal bevestigde COVID-19-gevallen in de VS de 2 miljoen heeft overschreden, en het aantal ziekenhuisopnames in sommige staten opnieuw toeneemt.

Het voorbeeld van Flor onderstreept ook het buitensporige, vaak tegenstrijdige en onnodig gecompliceerde, evenals ondoorzichtige systeem van medische facturering in Amerika. Gelukkig voor hem is het grootste deel van de enorme rekening eigenlijk gedekt via een verzekering, inclusief Medicare, maar dat betekent niet dat veel van de enorme kosten niet aan iemand zullen worden doorberekend.

Beeld: Pixabay

Lees meer over:
coronavirus ziekenhuis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties