Honderd jaar oud beeld van zwarte koning uit Duitse kathedraal verbannen, diversiteitsdrammers vonden het een racistisch karikatuur

Honderd jaar oud beeld van zwarte koning uit Duitse kathedraal verbannen, diversiteitsdrammers vonden het een racistisch karikatuur

In Zuid-Duitsland is een honderd jaar oud standbeeld van een zwarte koning uit een kathedraal verbannen, nadat parochianen het ‘racistisch en walgelijk’ noemden.

Het Evangelische Kerkdistrict Ulm in het zuiden van Duitsland kondigde zondag dit besluit aan, en liet weten dat het de drie wijze mannen uit het Oosten deze feestdagen, tijdens de kerstshows in de kathedraal van Ulm niet zal tentoonstellen. Tot de beelden behoort de figuur van koning Melchior, wiens donkere zwarte huid, grote lippen en houding ‘racistisch’ worden genoemd.

Het verwijderen van de beelden komt te midden van een lopend en polariserend raciaal debat in Duitsland, waar onlangs werd opgeroepen tot een onderzoek naar ‘racisme binnen de politie’ van het land. De decaan van de kathedraal, Ernst-Wilhelm Gohl, zei dat leden van de parochie het houtsnijwerk ‘walgelijk en racistisch’ hadden genoemd.

Bron(nen): Russia Today | Beeld: Oberkicherner-sandstein.de

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties