Denemarken betaalt 71 Syriërs om het land te verlaten

Denemarken betaalt 71 Syriërs om het land te verlaten

Sinds 1 mei van dit jaar zijn door de Deense staat 71 Syriërs betaald om het land te verlaten en naar huis terug te keren, blijkt uit cijfers van de Deense Vluchtelingenraad.

Geen enkele persoon verliet het land vóór 1 mei voor dat de regeling in ging. In het afgelopen jaar zijn nieuwe regels van kracht geworden, waardoor Syrische vluchtelingen die in Denemarken wonen niet direct hun verblijfsrecht verliezen wanneer ze naar huis terugkeren.

Er is sprake van maximaal een jaar bedenktijd om van mening te vernaderen over de gemaakte beslissing. Het klinkt tegenstrijdig maar de toevoeging van deze clausule heeft er aan bijgedragen dat het mensen aanmoedigt om van de optie gebruik te maken om het land te verlaten, aldus de Deense Vluchtelingenraad (DRC). De organisatie is verantwoordelijk voor het adviseren van vluchtelingen die overwegen terug te keren naar hun thuisland.

Eenieder die het land verliet kreeg 140.000 Deense kronen, omgerekend bijna een bedrag van 19.000 euro, welke de Deense staat hen betaalde via een stimuleringsprogramma dat onder de vorige regering werd ingevoerd.

"Veel mensen vinden het simpelweg te moeilijk om de arbeidsmarkt te betreden en zich in Denemarken te vestigen", zei Eva Singer, hoofd van de raad van asiel, aan Kristeligt Dagblad. Een realistische visie, waar hopelijk en mogelijk andere landen binnen de Europese Unie een voorbeeld aan kunnen nemen. Statistieken tonen namelijk aan dat bijzonder weinig vluchtelingen uiteindelijk werk te vinden, velen zijn op termijn afhankelijk van een bijstandsuitkering.

Syriërs zijn niet de enige die onder het stimuleringsprogramma het land kunnen verlaten. Gedurende dit jaar hebben 438 vluchtelingen en migranten Denemarken verlaten met een dergelijke uitkering die door de Deense staat wordt verstrekt.

Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties