Deens parlement keurt wet goed die regering toestaat asielzoekers naar landen buiten Europa te sturen

Deens parlement keurt wet goed die regering toestaat asielzoekers naar landen buiten Europa te sturen

Het Deense parlement heeft een wet aangenomen die de regering toestaat asielzoekers naar landen buiten Europa te herplaatsen. Volgens de wetgeving kunnen vluchtelingen die het land binnenkomen, worden overgebracht naar asielcentra in een partnerland, met name buiten Europa, waar hun zaak dan wordt beoordeeld.

Asielzoekers moeten persoonlijk een aanvraag indienen bij de Deense grens en vervolgens worden overgeplaatst naar een asielcentrum in het buitenland. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, krijgt de aanvrager de vluchtelingenstatus en het recht om in het gastland te wonen.

"Een systeem voor het overbrengen van asielzoekers naar een derde land moet natuurlijk worden opgezet in het kader van internationale verdragen", zei AFP-minister van Migratie Mattias Tesfaye.

Eerder werd gemeld dat de wetgeving bedoeld is om een ​​wettelijke basis te leggen voor de overdracht van personen die in Denemarken internationale bescherming zoeken naar een derde land. Terwijl van Denemarken wordt verwacht dat het de overdrachtskosten dekt, moet het gastland de asielverzoeken in behandeling nemen.

De regering zegt dat nog geen enkel land heeft ingestemd met samenwerking aan het project, maar er zijn vijf tot tien landen waarmee Denemarken momenteel onderhandelt.

Bron: Sputnik | Beeld: Pixabay

Lees meer over:
asielzoekers migratie Denemarken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties