Coronabesmetting op Buckingham Palace

Coronabesmetting op Buckingham Palace

Vanwege het heersende coronavirus is koningin Elizabeth (93) eerder dan gebruikelijk afgereisd naar Windsor Castle. Echter blijkt dit mogelijk al te laat te kunnen zijn. Een medewerker van de koningin die werkzaam is op Buckingham Palace blijkt te zijn besmet met het virus, toen ook de koningin daar nog verbleef...

Direct nadat werd geconstateerd dat een medewerker van het paleis besmet is, werd koningin Elizabeth naar Windsor Castle gestuurd. Volgens bronnen is de koningin op dit moment nog gezond, laat the Sun weten. Echter is het nog niet bekend of de werknemer ook direct contact heeft gehad met de koningin zelf, die met haar leeftijd tot de risicogroep behoort.

De assistent die niet bij naam genoemd wilt worden werd vorige week ziek en testte positief op het virus. Alle leden van de koninklijke huishouding waarmee ze in contact is geweest, zijn sindsdien in zelfisolatie geplaatst.

“Wat zorgen baart is dat nog voordat de koningin naar Windsor vertrok, de werknemer positief is getest”, zo laat een bron weten. “Het paleis heeft 500 personeelsleden, en zoals op elke werkplek is het niet ondenkbaar dat het op een bepaald moment is overgedragen.”

Het gaat inmiddels mogelijk beter met het zieke personeelslid, maar het paleis doet daar verder geen uitspraken over. “We hebben in lijn met de richtlijnen en onze eigen processen de nodige maatregelen genomen om alle medewerkers en betrokken mensen te beschermen”.

Prins Charles heeft zichzelf momenteel in isolatie gezet. De 71-jarige prins heeft deze keuze gemaakt omdat hij in dezelfde ruimte als prins Albert van Monaco is verbleven. Prins Albert werd vorige week positief getest op het virus. Charles heeft in een eerder stadium al zijn agenda aangepast en mijdt ook bijeenkomsten van grote groepen mensen.

Zolang als het nodig blijkt te zijn verblijft de koningin samen met haar man prins Philip in Windsor Castle.

Beeld: dconvertini (CC BY-SA 2.0) Flickr.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties