Argentinië verbiedt verkoop vliegtickets tot 1 september

Argentinië verbiedt verkoop vliegtickets tot 1 september

In Argentinië kunnen geen vliegtickets gekocht worden tot 1 september. De luchtvaartmaatschappijen mogen de komende vier maanden geen tickets voor binnenlandse en internationale vluchten verkopen, omdat de Argentijnse overheid verwacht dat vluchten tot die tijd toch worden geannuleerd. De BBC schrijft dat vanwege de uitbraak van het coronavirus de Argentijnse overheid deze maatregelen neemt.

De autoriteiten beschouwen 1 september een redelijke datum. De voornaamste reden vaan het nemen van deze maatregel is om te voorkomen dat mensen vluchten boeken en dat de vlucht dan toch niet door kan gaan vanwege de strenge coronamaatregelen.

Dit besluit zal er voor zorgen dat duizenden mensen hun baan verliezen zo verwachten beroepsverenigingen in de luchtvaartindustrie. De internationale luchtvaartorganisatie IATA heeft een brief aan de Argentijnse overheid verzonden waarin staat dat door dit besluit meer dan 300.000 banen op het spel staan. Ook zou het in strijd zijn met overeenkomsten die Argentinië met andere landen heeft gesloten.

In maart werden in Argentinië al buitenlandse bezoekers geweerd, toen het land strenge maatregelen aankondigde. Inmiddels zijn 4000 mensen besmet en 192 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Momenteel zijn er meer landen in Zuid-Amerika die alle commerciële vluchten aan de grond houden, maar er is geen enkel and die de maatregelen zo ver doorgetrokken heeft tot nu toe.

Beeld: Los Paseos | CC BY-SA 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties