Amerikaanse recensie-site Yelp plaatst vanaf nu waarschuwingen met "bedrijf verdacht van racistisch gedrag" op zijn site

Amerikaanse recensie-site Yelp plaatst vanaf nu waarschuwingen met "bedrijf verdacht van racistisch gedrag" op zijn site

‘Sociale rechtvaardigheid’ lijkt in de afgelopen jaren een belangrijk agendapunt van grote bedrijven te zijn geworden. Zo zet het Amerikaanse bedrijf Yelp een (extra) stap om dit uit te dragen. Of de manier waarop zij dit doen de juiste is, daar zijn de meningen behoorlijk over verdeeld.

Yelp is een internetplatform dat door middel van een website consumenten toelaat lokale bedrijven te vinden en te becommentariëren. Het raakte in het verleden al eens in opspraak omdat de site werd beschuldigt omdat zij bedrijfseigenaren zouden laten betalen om negatieve reacties van de site weg te halen. Die integriteit willen ze natuurlijk blijven uitdragen, en daarom plaatste het bedrijf afgelopen donderdag een blogpost dat het vanaf nu een “Business Accused of Racist Behavior Alert” zal gaan plaatsen bij elk bedrijf dat is beschuldigd van racisme.

In de blogpost valt te lezen: “Wanneer een bedrijf publieke aandacht krijgt voor meldingen van racistisch gedrag, zoals het gebruik van racistische taal of symbolen, zal Yelp een nieuwe melding “bedrijf beschuldigd van racistisch gedrag” op hun Yelp-pagina plaatsen om gebruikers te informeren, samen met een link naar een nieuwsartikel waar ze meer te weten kunnen komen over het incident.”

De site merkt op dat in 2020 al een grote stijging te zien is in dit soort klachten: "Tot nu toe hebben we in 2020 een toename van 133% gezien in het aantal media-aangedreven incidenten op Yelp vergeleken met dezelfde tijd vorig jaar. Op 26 mei en 30 september plaatsten we meer dan 450 waarschuwingen op bedrijfspagina's die ofwel werden beschuldigd van, of het doelwit waren van, racistisch gedrag in verband met de Black Lives Matter-beweging."

We vragen ons af of er tussen deze toename van 'klachten' zwarte bedrijven tussen zaten die 'al geplunderd' waren? Dan zullen in ieder geval het nieuws citeren als ze eigenhandig iemands bedrijf verwoesten.

Bron(nen): Zerohedge | Beeld: Yelp

Lees meer over:
Verenigde Staten racisme

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties