Vluchtelingengezin met 8 kinderen weigert gigantische villa: "Reizen met OV is onmenselijk"

Vluchtelingengezin met 8 kinderen weigert gigantische villa: "Reizen met OV is onmenselijk"

Een gezin van Afghaanse afkomst, bestaande uit ten minste tien personen, heeft veel gedoe met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Het gezin, dat bestaat uit de ouders en acht kinderen, kreeg een enorme villa aangeboden, maar ze weigeren het te accepteren vanwege een bijzondere reden.

Het gedrag van het gezin wordt niet gewaardeerd door het COA. Ondanks dat ze al sinds vorig jaar in het Theaterhotel verblijven, heeft de organisatie besloten om hen eruit te zetten. Het COA wilde andere asielzoekers in het hotel plaatsen, dus zochten ze een passende woning voor het grote gezin.

Je zou normaal gesproken denken dat het gezin enorm verheugd zou zijn over het bezit van zo'n groot huis, maar het blijkt het tegenovergestelde te zijn. De familie is zelfs erg ontevreden.

Een van hun kinderen ondergaat momenteel een hazenlipbehandeling in Rotterdam, maar het gezin woont in Tholen en vindt de afstand te groot. Ze zijn niet van plan deze afstand met het openbaar vervoer af te leggen. Ze zijn niet in het bezit van een rijbewijs en zijn dus aangewezen op het openbaar vervoer voor hun verplaatsingen.

Ze hebben nu de stap genomen om naar de rechter te gaan en eisen een alternatieve oplossing. Volgens de ouders is het onmenselijk dat ze twee uur met het openbaar vervoer moeten reizen voor de behandeling van hun kind.

Advocaat Dijkman staat het COA bij en legt uit dat de organisatie veel moeite heeft gedaan om een geschikte woning voor het gezin te vinden. Daarom is de organisatie teleurgesteld over het gedrag van de familie.

Binnen twee weken doet de rechter uitspraak. Deze zal beslissen of het gezin inderdaad uit het hotel moet vertrekken.

Beeld: ter illustratie

Lees meer over:
vluchtelingen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties