VIDEO: Thierry Baudet loopt weg bij Jinek tijdens demoniserende speech cabaretier Martijn Koning

VIDEO: Thierry Baudet loopt weg bij Jinek tijdens demoniserende speech cabaretier Martijn Koning

De leider van Forum voor Democratie liep gisteravond boos weg uit de tv-studio tijdens de uitzending van Jinek. Dit was een reactie op een schofferend stuk ‘cabaret’ van Martijn Koning. Koning beschuldigde daarbij onder andere hem er van racist te zijn en maakte zijn verloofde belachelijk.

Martijn Koning refereerde tijdens zijn toespraak naar haar Joodse achtergrond en de Indonesische roots van Thierry zelf. “Zometeen word je vader van Menachem of Sarah Baudet en dan voel je je als antisemitische kiezer toch behoorlijk in je bruine hemd gezet”, sprak Koning over Davide. Bekijk hieronder het fragment:

"Als ik racist was zou ik ook niet op u stemmen. U zegt wel braaf dat Europa wit moet blijven enzo maar u bent zelf behoorlijk homeopathisch verdund met allerlei Indonesisch dna."

"Racisten hebben misschien een mankement aan hun hersenen maar met hun ogen is niets mis. Stemmen ze u aan de macht, dan wordt iedereen met een zwarte kleur eruit gegooid, maar dan krijgen we ineens heel veel Aziaten hier." Tijdens die laatste schoffering liep Baudet de studio uit.

Het regende een stortvloed aan negatieve reacties op de sociale media van de zelfverklaarde cabaretier. Enkele uren later na zijn optreden plaatste hij een verklaring op Twitter, waarbij hij kenbaar maakte de speech volledig op eigen initiatief gegeven te hebben. Een excuus lijkt ver te zoeken, Koning blijft blijkbaar achter zijn woorden staan. Ook al wens je een dergelijk scenario niemand toe, het lijkt Baudet alleen maar veel sympathie en een gunstigere verkiezingsuitslag op te leveren.

Bron: Telegraaf | Beeld: JINEK

Lees meer over:
Thierry Baudet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties