Teruggave kosten kinderopvang voor ouders vanwege coronacrisis

Teruggave kosten kinderopvang voor ouders vanwege coronacrisis

Voor de periode dat de ouders hun kinderen niet naar de kinderopvang mochten brengen, worden de kosten vergoed. Dit omdat sinds afgelopen maandag alleen mensen met zogenoemde cruciale beroepen, zoals de zorg en hulpdiensten, naar de kinderopvang mogen brengen.

Alle ouders krijgen daarmee de eigen bijdrage die ze betalen voor de periode van 16 maart tot en met 16 april volledig terug. Dit heeft het kabinet besloten. Eerst werd naar buiten gebracht dat ouders met een cruciaal beroep geen geld zouden terugkrijgen omdat zij hun kinderen wel gewoon mogen brengen, maar later werd besloten dat toch iedereen het geld terug krijgt voor deze periode.

Wel is het belangrijk om te weten dat ouders eerst de rekening van de opvang moeten betalen. Het bedrag wordt later terug teruggestort via de kinderopvangorganisaties.

Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zegt: "Als de rekeningen niet betaald worden, dan lopen we het risico dat opvanglocaties in gevaar komen en in het ergste geval moeten sluiten."

De teruggave is voorlopig geldig tot en met 6 april, omdat de maatregelen tegen de corona-uitbraak ook tot dan geldig zijn. Mocht de situatie nog langer duren, dan kan ook de teruggave-maatregel verlengd worden, volgens staatssecretaris Van Ark "bijvoorbeeld met enkele weken".

Beeld: Kids' Work Chicago Daycare (CC BY 2.0) - Flickr.com

Lees meer over:
coronavirus belasting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties