Politie Rotterdam treft ruim 42.000 euro en dure goederen in auto aan bij controle

Politie Rotterdam treft ruim 42.000 euro en dure goederen in auto aan bij controle

Afgelopen week zag de Politie van Rotterdam Centrum een voertuig rijden op de Boompjes te Rotterdam. Nadat zij enige tijd achter het voertuig reden besloten zij een reguliere verkeerscontrole uit te voeren, het voertuig voldeed aan het stopteken en stopte op de Meent.

Bij de controle bleek op het eerste oog niets mis. Echter zag de politie sporen in het voertuig die duidden op de aanwezigheid van een verborgen ruimte. Uiteindelijk troffen de agenten een verborgen ruimte aan in het voertuig, hierin zat 2100 euro aan contant geld. De politie heeft vervolgens de man aangehouden ter zake witwassen en de auto voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau Doelwater. In een tweede verborgen ruimte in het voertuig trof de politie 40.000 euro aan contant geld aan. Ook had de man diverse dure goederen bij zich waaronder een echte Rolex ter waarde van 10.000 euro. Al de waardevolle goederen zijn in beslag genomen.

In de auto lagen tags van een woning in het Centrum van Rotterdam. Bij de daarop volgende doorzoeking heeft de politie diverse dure luxe goederen aangetroffen in de woning. Al deze goederen zijn in beslag genomen. Ook in de woning was een verborgen ruimte gemaakt, hier troffen de agenten 19.900 euro aan.De verdachte heeft inmiddels afstand gedaan van alle spullen en is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel. Het onderzoek naar witwassen is hiermee dan ook afgerond. De auto zal door de officier van justitie hoogstwaarschijnlijk verbeurd worden verklaard in verband met de verborgen ruimtes.

Beeld: Politie Rotterdam Centrum

Bron: Politie Rotterdam Centrum

Lees meer over:
rotterdam politie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer