Nog goedkoper! Lidl pakt voedselverspilling aan met stuntprijzen

Nog goedkoper! Lidl pakt voedselverspilling aan met stuntprijzen

Vanaf vandaag kunnen klanten van Lidl zich verheugen op nog goedkopere boodschappen bij alle winkels van de supermarktketen. Producten die alleen nog op die dag te nuttigen zijn liggen voor een spotprijs in de schappen. Producten als kaas, brood en melk kosten dan nog maar 25 cent. Vlees, vis en vegaproducten worden verkocht voor 50 cent.

Afgeprijsde groenten en fruit zijn er ook, maar daar geldt wel een andere procedure voor. Sommige zullen de app al herkennen, maar daarvoor dien je bij Too Good To Go een box met 2 kilogram groenten en fruit te bestellen voor 2,99.

De aanleiding voor het goedkoper maken van deze producten is om voedselverspilling te bestrijden. Klanten kunnen voor een kleine prijs producten aanschaffen en daarmee zorgen ze er tegelijkertijd voor dat er minder eten verspild wordt. Een win-win situatie dus. Het is het doel van Lidl om voor 2030 50 procent minder voedsel te verspillen. Met het invoeren van deze actie liggen ze daarmee ver op koers.

Beeld: Marco Verch | CC BY 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties