Nepverpleegkundige Den Bosch diende patiënten ook medicijnen toe

Nepverpleegkundige Den Bosch diende patiënten ook medicijnen toe

Vorige maand werd een man gearresteerd omdat hij zich voor zou hebben gedaan als een verpleegkundige in het Jeroen Bosch ziekenhuis. Nu komt naar voren dat hij ook medicijnen toe zou hebben gediend aan patiënten.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man nu niet enkel van valsheid in geschrifte en oplichting, maar ook van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Het voorarrest van de 24-jarige man is met zestig dagen verlengd.

Het ziekenhuis gaf aan dat het leek alsof de man voldoende kennis en vaardigheden had om als verpleegkundige ingezet te worden. Naar eigen zeggen had de man een passende opleiding afgerond. Vanwege de coronacrisis zijn de eisen om in de zorg te werken versoepeld.

De man werd herhaaldelijk verzocht om diploma's te overleggen, maar hier bleek hij nalatig in. Er kwamen ook verschillende signalen van vaste medewerkers die voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis werken dat de man niet capabel genoeg was om de vereiste werkzaamheden te verrichten. Vervolgens heeft het ziekenhuis na korte tijd weer afscheid genomen, zo verklaart het ziekenhuis. De man was in totaal dertien dagen werkzaam voor het ziekenhuis.

Het OM is momenteel nog druk bezig met een onderzoek. Bij doorzoekingen werden in een garagebox van de man in een woning in Bunnik medicijnen, naalden en verschillende soorten uniformen gevonden. Ook werd er bedrijfskleding en een hartmonitor gevonden.

Het onderzoek naar zijn handelen en/of nalaten is complex, onder meer omdat hij zelf tot nu toe heeft gezwegen. De man zal nog worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Beeld: Pixabay

Lees meer over:
ziekenhuis Den Bosch

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties