Nederland koopt miljoenen coronavaccins

Nederland koopt miljoenen coronavaccins

Zowel Nederland, Frankrijk Duitsland en Italië hebben een contract gesloten met farmaceut AstraZeneca voor de levering van 300 miljoen stuks coronavaccins. Dit is een investering die de vier landen gemaakt hebben, en als alles loopt zoals het moet verlopen kunnen de vaccins aan het einde van dit jaar aan Europeanen geleverd worden. De farmaceut AstraZeneca ontwikkelt het vaccins in samenwerking met de universiteit van Oxford.

“Met deze investering kunnen direct voorbereidingen voor productie worden getroffen, tijdens de ontwikkeling van het kandidaat-vaccin”, schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. “Deze ontwikkelingen lijken voorspoedig te verlopen.”

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat het vaccin tegen de kostprijs wordt gekocht, hiermee wordt niet meer geld uitgegeven dan nodig is. Om hoeveel geld het uiteindelijk gaat wil de woordvoerder vanwege de onderhandelingspositie niet laten weten.

Beeld: Pixabay

Lees meer over:
coronavirus vaccins nederland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties