Milieuvervuilende Greenpeace directeur vloog 2 jaar lang met vliegtuig vanuit Luxemburg naar zijn kantoor in Amsterdam

Milieuvervuilende Greenpeace directeur vloog 2 jaar lang met vliegtuig vanuit Luxemburg naar zijn kantoor in Amsterdam

Het is bijna niet te bevatten, maar nota bene een campagne-directeur van Greenpeace, Paul Hustings, blijkt tot de vandaag altijd het vliegtuig naar zijn werk te pakken. Zo pendelt hij vrolijk van Luxemburg naar zijn kantoor in Amsterdam.

Het excuus van Hustings? Hij heeft een jong gezin en vanwege de lange reistijd. 'Ik was directeur van Greenpeace Frankrijk en al twee keer verhuisd in 2 jaar tijd. Dan zouden mijn kinderen wéér met een nieuwe taal te maken krijgen.'

Een van de kerntaken van Greenpeace is juist het gevecht tegen de wereldwijde hoge CO2-uitstoot. Het zijn juist Greenpeace-aanhangers die het vliegverkeer als een van de grote veroorzakers ziet van ‘klimaatverandering’. Hoe zou het zijn voor de activisten, wanneer zij de volgende keer weer aan een object zijn vastgeketend, wetende dat hun directeur doodleuk met het vliegtuig van en naar zijn werk pendelt?

Na veelvuldige publicaties in de media belooft de directeur beterschap. De vraag blijft: zou de directeur gewoon doodleuk door zijn blijven vliegen als men er niet achter was gekomen? En feit blijft dat Husting al meer belastend voor het milieu is geweest dan een gemiddeld persoon. Vrij ironisch voor iemand die juist datgene doet wat zij wensen te bestrijden.

Greenpeace biedt haar donateurs excuses aan vanwege de ontstane. 'Vanaf vandaag zal Husting niet meer naar Amsterdam vliegen, maar de trein nemen als dat nodig is,' valt er in de tekst te lezen. Het is hoe dan ook een heel pijnlijke fout.

Lees meer over:
Amsterdam directeur Luxemburg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties