KLM verplicht gebruik mondkapjes

KLM verplicht gebruik mondkapjes

Vanaf 11 mei stelt KLM het dragen van mondbescherming op alle vluchten verplicht. De passagiers moeten zelf voor hun eigen gezichtsbescherming zorgen. Deze maatregel blijft voorlopig tot 31 augustus verplicht. "We delen geen boetes uit, maar zonder bescherming kun je niet meevliegen", zegt een KLM-woordvoerder.

De luchtvaartmaatschappij is begonnen met het opvoeren van het aantal bestemmingen waarop wordt gevlogen. Daar komen ook een aantal maatregelen bij kijken om het mogelijk te maken, zo blijkt.

Nu is het op sommige vluchten al verplicht om een mondmasker te dragen, per 11 mei wordt de gezichtsbescherming al verplicht bij de gates en in het vliegtuig voor alle passagiers vanaf 8 jaar. Een sjaal is ook toegestaan, zolang het gezicht maar kan worden beschermd.

KLM probeert zich zoveel mogelijk rekening te houden met de anderhalvemeter-regel. Waar het lukt worden er stoelen tussen de passagiers vrij gehouden. Bij repatriëringsvluchten blijkt dat lastiger, dan zitten de vliegtuigen namelijk ook voller.

KLM vliegt ondertussen dagelijks weer naar: Madrid, Barcelona, Milaan, Budapest, Praag, Warschau en Helsinki. "We zaten op 10 procent normaal, we gaan in mei naar 15 procent van het aantal vluchten, in vergelijking met wat normaal is."

Het besluit van KLM lijkt tegen het advies van het RIVM in te gaan, dat het dragen van mondkapjes niet nodig is. Als iedereen zich aan de regels houdt is het niet nodig om een mondkapje te dragen, zo zegt het RIVM. Zelfs de gezondheidsafdeling van de KLM adviseerde eind februari nog dat mondkapjes niet nodig zouden zijn. De luchtvaartmaatschappij lijkt een andere weg in te zijn geslagen.

KLM maakt momenteel zware tijden door. Vorige week werd bekend gemaakt dat dat KLM kan regelen op een steunpakket van zo'n 2 tot 4 miljard euro van de overheid.

Beeld: Jernej Furman | CC BY 2.0 | Flickr

Lees meer over:
mondkapjes KLM

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer