Flinke klap voor liberalen en hedonisten: Mokkels.nl voorgoed offline

Flinke klap voor liberalen en hedonisten: Mokkels.nl voorgoed offline

Sommigen van jullie hebben wel eens van de website gehoord: Mokkels.nl. Sinds 1 januari is de website uit de lucht. En zo lijkt er een einde te komen aan de digitale seksuele revolte, en is het tijd voor een nieuw tijdperk.

Ruim twintig jaar lang was de website online. Als je kijkt naar de statistieken van Google was de website tussen 2004 en 2009 op zijn hoogtepunt. Op de website werden plaatjes gedeeld van (voornamelijk Nederlandse) vrouwen.

Zo'n beetje elke vrouw die geregeld op televisie kwam had een eigen thread op Mokkels.nl. Berucht werd de site met de zogeheten 'Battle of the Babes', waarin 64 vrouwen in duo's tegenover elkaar werden gezet, waarna de sitebezoeker kon stemmen op de 'babe' van zijn of haar voorkeur. Onder de winnaressen uit het verleden horen Katja Schuurman en EliZe.

Mokkels.nl begon ooit als een hobbyproject meer bleek al snel veel populariteit te vergaren. Toen het voor de oprichters te veel werd nam het bedrijf van Roelofs, BliXem, de site in 2007 over. Dat de site voor de nodige opschudding wist te zorgen bleek wel toen actrice Marjolein Keuning de site ook voor de rechter sleepte, omdat er screenshots van een naaktscène van de actrice werden geupload.

Als je vandaag de dag de website intikt wordt je gelijk doorverwezen naar een andere site met een veel nettere inhoud: Mannenzaken.nl. De eigenaar van de website, Jeroen Roelofs legt uit: “Het was steeds lastiger om adverteerders voor de website te trekken.”

Toen het internet nog wat onbekend terrein was, was het voor de adverteerders niet zo van belang op welke sites hun advertenties terecht kwamen. Het internet was immers een groot ‘zwart gat’ en schuld door associatie was niet echt een ding. Als het maar goed loopte. Vandaag de dag vinden adverteerders met grote budgetten dat ze wel wat meer mogen eisen van exploitanten van websites of advertentie-bemiddelaars. Zo zullen adverteerders nu wel tweemaal denken aan welke websites ze hun naam verbinden. Het besef dat anderzijds dingen schadelijk zouden kunnen zijn is inmiddels een geworteld idee.

Flinke klap voor liberalen en hedonisten: Mokkels.nl voorgoed offline

Conclusie: het verdienmodel van Mokkels.nl was niet meer toereikend en de boeg moest om. Volgens Roelofs heeft het te maken met de tijdsgeest. “Er kwamen nog wel bezoekers, maar zonder adverteerders komt er geen geld in het laatje. En van alleen clicks kan ik niet leven.”

Roelofs geeft aan dat het jammer is dat hij nu opnieuw moet beginnen, maar dat het wel prettig is dat ze een doorstart kunnen maken met een minder omstreden naam en nettere website. “Het gaat nu om alle mannenzaken, en dat is meer dan alleen maar naar vrouwen kijken”, zegt Roelofs.

Het goede aan de nieuwe website is dat er geen naaktfoto’s meer te zien zullen zijn. Er is zelfs een naakt filter geïnstalleerd. Adverteerders zitten daar echt niet meer op te wachten in deze tijd. En wie wel een naaktfoto upload zal al zijn foto’s geblurred zien.

De website zal zich voortaan ook richten op sport, gaming en allerlei andere zaken waar mannen interesse in kunnen hebben. Roelofs heeft vertrouwen in de nieuwe doorstart en het toepassen het brede scala aan onderwerpen.

Mokkels.nl was al een tijdje niet echt meer de prioriteit voor het bedrijf BliXem. De laatste jaren werd er nauwelijk geïnvesteerd in de website. Zo was de website niet voor mobiele telefoons geoptimaliseerd.

Dat de site van het internet verdwenen is, en is omgezet in iets met een fatsoenlijkere inhoud, waarbij de eigenaar ook benadrukt dat het met de tijdsgeest te maken heeft, is wel een duidelijk teken van een daadwerkelijk veranderend tijdperk. Er valt een omwenteling te constateren waarbij men niet meer op zoek is naar de constante bereikbaarheid van het digitale. Maar ook de overvloed van vrouwelijk naakt speelt zijn parten. Het werd te veel en het werd de rug toegekeerd. Statistieken door middel van onderzoeken laten zien dat hij of zij die kiest voor een gezonder gebruik van het internet (door middel van minder online te zijn en geen pornosites te bezoeken) dat degene op langere termijn ook meer levensgeluk ervaart. Alle ontwikkelingen van het bovenstaande zijn dan ook zeker te verwelkomen.

Beeld: Pixabay.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties