Burgemeester van Leiden: "Strenge maatregelen in mijn stad hebben weinig zin!"

Burgemeester van Leiden: "Strenge maatregelen in mijn stad hebben weinig zin!"

Niet alleen de ogen zijn gericht op de regering, ook lokale bestuurders liggen onder het vergrootglas. Want hoe ga je om met de opgelegde coronamaatregelen? De Leidense burgemeester Lenferink heeft daar in ieder geval wel een duidelijk antwoord op.

Het kabinet laat weten dat de bestrijding van het coronavirus voornamelijk door middel van regionale maatregelen zal moeten gebeuren. Daarom is het gefixeerd om maatregelen per regio te bekijken, en in te voeren.

De burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, voelt weinig voor dergelijke strengere maatregelen. Volgens hem vinden de meeste besmettingen toch achter de voordeur plaats. Lenferink: “Er heerst hier bij vrijwel iedereen de angst dat de boel weer op slot moet.”

Lenferink vervolgt: “In de openbare ruimte ruimte en in kroegen gaat het goed in Leiden; dat is niet waar mensen besmet raken. Dan kan ik nog meer gaan gebieden en verbieden, maar de vraag is: wat heb je eraan?” De burgemeester stelt hier hardop de juiste vragen. Wat weegt nu zwaarder? Er zijn allerlei economische en niet-economische factoren en gevolgen die zwaar wegen bij het invoeren van (nieuwe) maatregelen. "Wanneer het gros van de problemen achter de voordeur plaatsvindt, moet je het hebben van intrinsieke motivatie en niet van extra regels. Daar ben ik van overtuigd."

De burgemeester van de 'Sleutelstad' hamert er dus op dat het van belang is om de bevolking te waarschuwen, niet nog verder te straffen door nieuwe maatregelen in te voeren in de openbare ruimten. Dat zou ook wederom een harde klap zijn voor de bevolking en zijn economie. Wij hopen dat er nog veel burgemeesters zullen zijn die zijn inzichten delen.

Beeld: Pixabay

Lees meer over:
burgemeester

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties